​Tandkødsbetændelse

​Betændelse i tandkødet også kaldet tandkødsbetændelse opstår på grund af dårlig mundhygiejne. Bakterierne vil samle sig langs tandkødsranden. Disse bakterier skal gerne fjernes med tandbørstning og med brug af tandtråd. Bliver bakterierne ikke fjernet blive tandkødet betændt. Tandkødsbetændelse er ikke farligt i sig selv, men betændt tandkød er bestemt ikke rart at have, og vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis det skulle blive for slemt. Bliver der ikke taget hånd om betændelsen, så risikerer man, at det udvikler sig til paradentose. Netop derfor er det vigtigt at søge tandlæge, hvis man oplever tegn på tandkødsbetændelse.

Tegn og symptomer på tandkødsbetændelse

Blødende tandkød

​Rødt tandkød

​Ømt tandkød

​Dårlig ånde

Dårlig smag i munden

*Bemærk at du ikke nødvendigvis har udviklet tandkødsbetændelse, fordi du oplever ovenstående.

Rødt og ømt tandkød, kan opstå hvis du børster dine tænder for hårdt. Blødende tandkød, kan opstå ved for voldsom brug af tandtråd. 

Er du ryger vil rygning ødelægge de små blodkar hvilket kan mindske tendensen til rødt og blødende tandkød og dermed mindske symptomerne på tandkødsbetændelse.

Hvem er i risikogruppen?

I princippet kan alle mennesker blive ramt af tandkødsbetændelse. Dog er der naturligvis nogle, som er mere udsatte end andre. Det er for eksempel et faktum, at risikoen for udvikling af tandkødsbetændelse øges i forbindelse med graviditet og sukkersyge grundet hormonale forhold. Er du derfor gravid, eller lider du af sukkersyge, så er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom.

Tandkødsbetændelse er noget, som de fleste oplever i kortere eller længere perioder, hvorfor du ikke skal føle dig helt alene i verden, hvis du oplever betændelse i tandkødet.

Kontakt os endelig!

I er altid velkomne til at benytte vores kontaktformular - og vi vil forsøge at vende tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Telefontider

​​Mandag - torsdag: 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00

Oplever du at telefonen ikke bliver taget grundet travlhed, skal vi nok ringe tilbage - Du er også velkommen til at sende en mail. 

Kontaktoplysninger

Strandvejens Tandlægeteam

Hundige Strandvej 212E, 2670 Greve

Klik her for rutevejledning

Telefon: 43 90 80 70

E-mail: info@tandfeer.dk