Bideskinne​

Tænderskæren også kaldet Bruksisme er ret almindeligt. Man mener at ca. 10-20% skærer tænder. Langt de fleste skære tænder om natten helt ubevidst, hvorfor man måske ikke er klar over det.

Tegn på at du skærer tænder og har brug for en bideskinne:​

Du skære tænder om natten

Ømme tænder

Ømme tyggemuskler

Ømme kæbeled

Hovedpine i tindingerne

Slider mere end normalt på din tandemalje.

Der kan være flere årsager til at du skærer tænder og graden af tænderskæren. Stress kan siges at være en faktor for tænderskæren. Der kan også være tale om dårlig søvnkvalitet som selvfølgelig også kan hænge sammen med stress. Tænderskæren kan opstå og blive en mere eller mindre bevist uvane. Medicin mod depression kan eks. have den bivirkning at muskelaktiviteten i tyggemusklerne øges.​

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er fremstillet i en gennemsigtig hård eller blød plast. Til udmåling af en bideskinne anvender vi vores 3D-scanner. Den gør aftrykstagningen nemmere for både dig som patient men også for tandlægen og så er den ekstremt præcis. Teknikeren har aftrykket efter få minutter og kan påbegynde din bideskinne. 

Vi anvender kun de bedste leverandører, som regel danske dentallaboratorier. Oftest laves bideskinnen, så den klikkes på dine tænder i overkæben. 

Bideskinner hjælper ikke på at du skærer tænder, men det forhindrer dig i at slide yderligere på dine tænder, da den forhindrer tænderne i at nå hinanden. På denne måde stilles kæbeleddet længere fremme og det aflaster og tvinger musklerne til at slappe af, hvormed spændingerne aftager. Vi anbefaler at du kontakter os for at få en vurdering af, om dine symptomer kommer pga. tænderskæren.

Det frarådes kraftigt at købe bideskinner på apoteket eller internettet, da man ufrivilligt kan ændre i tandstillingen, hvis ikke alle tænder er dækket.

Er der udtalt sild med sænket bidhøjde til følge kan en genopbygning tandemalje med plast eller kroner komme på tale. Dette kaldes en bid hævning.

Kontakt os endelig!

I er altid velkomne til at benytte vores kontaktformular - og vi vil forsøge at vende tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Telefontider

​​Mandag - torsdag: 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00

Oplever du at telefonen ikke bliver taget grundet travlhed, skal vi nok ringe tilbage - Du er også velkommen til at sende en mail. 

Kontaktoplysninger

Strandvejens Tandlægeteam

Hundige Strandvej 212E, 2670 Greve

Klik her for rutevejledning

Telefon: 43 90 80 70

E-mail: info@tandfeer.dk