Almindelig tandpleje

-​Den bedste og billigste måde at holde dine tænder sunde på, er først og fremmest en god mundhygiejne

Det er meget individuelt fra person til person, hvor ofte du bør få foretaget et eftersyn og vi anbefaler altid efter et hvert eftersyn, hvornår det bør være tid igen ud fra det vi ser på dagen og den samtale vi har med dig som patient. Det er vigtigt at gå regelmæssigt til eftersyn, da eventuelle tandproblemer kan opdages når de er små og dermed bliver det både lettere og billigere at løse end hvis der er gået lang tid.

Der findes to typer af tandeftersyn:
​En statusundersøgelse og en fokuseret undersøgelse.

​For dem der går én gang om året, eller sjældnere opleves kun statusundersøgelsen – Det er patienten der ikke har tandsygdomme, har god mundhygiejne og ikke får noget medicin. Hvis bare én af de 3 faktorer gør sig gældende anbefales et fokuseret eftersyn enten hver 3., 4. eller 6. måned eksempelvis. 

Her vil der blive fuldt op på de fund som vi så ved statusundersøgelsen; huller, tandkødsbetændelse, tandsten, slid, hovedpine eller slimhinde forstyrrelser.

Når det er tid til dit eftersyn, så kommer du som udgangspunkt ind til vores dygtige tandplejer Nadia.

Det vigtigste for os er dit smil, derfor passer vi godt på dine tænder.

-​Tandplejeren er specialist i forebyggende behandlinger

En tandplejer er uddannet i at forebygge huller og tandkødssygdomme, hvorimod tandlægen kommer til når skaden er sket. Skulle der være behandlingskrævende tilstande vil vores tandplejer eller tandlæge sammen med dig lave en behandlingsplan. Der kan være flere løsninger på dine problemer med fordele og ulemper, hvorfor vi lytter til dine ønsker og behov. Vi gennemgår de mulige løsninger, så ledes du bedre kan træffe den rigtige beslutning for dig

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at du som patient bliver risikovurderet i en Grøn, Gul og Rød kategori.

GRØN

Er du grøn patient skal du til eftersyn med 12 til 24 månedernes mellemrum. Dette betyder også, at hvis du f.eks. er grøn patient, er der kun tilskud 1 gang årligt til både eftersyn og tandrens. Du må gerne komme oftere, men staten giver kun tilskud den ene gang om året. Der er mange som kommer forbi os, blot for en tandrens uden tilskud når de mærker at tandstenene kommer igen.

GUL

Gule patienter har aktiv sygdom i tænder, tandkød eller mundhule, samtidig med at din tandlæge vurderer, at du selv sammen med tandlægen kan medvirke til en bedre sundhedstilstand. Intervallet varierer fra hver 3. til 8. måned

RØD

De patienter der falder i den røde kategori har aktiv sygdom i tænder, tandkød eller mundhule, samtidig med at de er medicinsk kompromitteret og ses hver 3. til 6. måned.

​​

Vores tandplejer er specialist i parodontose, og det er Nadia der fortager både den parodontale undersøgelse og diagnostik samt de tandrensninger og tandrodsrensninger der skal til for at bremse udviklingen af parodontose. Sammen med dig vil vi lave en behandlingsplan.

Ved et tandeftersyn kan det være relevant med; en individuel forbyggende behandling, hvis vi finder nogle problemer, røntgenbilleder hvis vi ser grund til det og en tandrens, hvor vi fjerner tandsten og renser tænderne for misfarvninger og belægninger. (som regel tager vi røntgenbilleder af dine tænder hvert 2. år for at se udviklingen fra sidste gang).​

Kontakt os endelig!

I er altid velkomne til at benytte vores kontaktformular - og vi vil forsøge at vende tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Telefontider

​​Mandag - torsdag: 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00

Oplever du at telefonen ikke bliver taget grundet travlhed, skal vi nok ringe tilbage - Du er også velkommen til at sende en mail. 

Kontaktoplysninger

Strandvejens Tandlægeteam

Hundige Strandvej 212E, 2670 Greve

Klik her for rutevejledning

Telefon: 43 90 80 70

E-mail: info@tandfeer.dk